2017. december 7., csütörtök

Ilka 2 éves

2017.12.07. Ilka 2 éves

Mit is mondhatnék. Ez is eljött. Rohan az idő, pedig néha nagyon jó lenne megállítani!

Egészséges, cserfes, boldog 2 éves.

Dumál, egyre többet értünk meg belőle.

Nagyon szereti a tesóit, mindig más a favorit. Volt sokáig TITA-korszak, aztán BORI, most meg újra TITA:)

A 3 nővére is nagyon szereti, babáznak Vele, óvják-védik, szeretgetik, babusgatják. Rita rendszeresen öltözteti/vetkőzteti, sőt, ha el kell mennünk este, akkor el is altatja.

Ilka nagyon anyás, és egész nap a sarkamban van, segít mindenben. A mosogatógép és szárítógép kipakolása a kedvenc házimunkája.

Amikor a konyhában vagyok, kaját készítek vagy rom-eltakarítok, a rácsnál áll, nyújtózkodik és azt mondja: ANYA, ÖLI! Ha odamegyek és felemelem, megölelem, akkor mutat a konyhába, hogy ODA. És már bent is van, ahogy tervezte. Nagyon kis számító nőszemély.

Ha mérges vagyok rá, mert valami rosszat csinált (tönkretett vagy szétmaszatolt valamit), akkor jön, bújik, mondja, hogy BOCSI és puszilgat:)

Az imáknál mondja Ő is (halandzsát), és a keresztvetéssel is próbálkozik (vakargatja a vállait).

A ciciről fokozatosan szokott le. Volt, hogy napokig nem kérte, aztán megint kért, volt, hogy nem adtam Neki, hanem eltereltem másra a figyelmét, volt hogy kapott (főleg este).
De már nem sok lehetett benne, mert hamar elengedte és inkább a cumit kérte:)

Még mindig sokat cumizna, ha hagynám, de napközben ezt erősen korlátozom. Alváshoz mindig megkapja.

Alvás: a délutáni alvásokat általában a kiságyban abszolválja, alszik 3 órát megbízhatóan.
Éjszaka a gyerekszobában, az emeletes ágy aljában, Bori alatt alszik. Ott vagyok mellette, amíg el nem alszik, különben kimászkál. Odatérdelek az ágy mellé, lerakom a fejem a matracra, odafekszik mellém, és átkarolja a nyakam. Annyira szeretem ezt! Max.10 perc alatt elalszik.

Még mindig mindenevő, és olyan kis fürge, hogy már többször belekóstolt a tesói anti-paleó kajájába. A bolti keksz nagyon bejön Neki, de azért az általam sütött paleós kekszeket is szereti. Ha éhes, jön a konyhába, vagy húz a konyha felé, és mondja, hogy KESZ!

Kedvenc állatkája: az ugató, sétáló kutyus, amit még Rita kapott pár éve karácsonyra. Szépen bánik vele, mint egy rendes kutyával. És az élő kutyákat is nagyon szereti, a játszótéren, ill. séta közben szereti őket megsimogatni.

A szobatisztaság még nem foglalkoztatja. 2 hete volt egy pár napos hasmenése, amikor csúnya piros lett a popsija, akkor pisilt/kakilt néhányszor bilibe, de azóta semmi. Így télen mondjuk könnyebb is pelenkával. Nyáron majd próbálkozunk a bilizéssel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése