2016. június 14., kedd

Bojka szemüveges lesz

Elég régóta húzódik a dolog, még kora tavasszal az oviban szűrte ki egy optikus, hogy Bori a jobb szemével nem lát jól.

Először ahhoz az optikushoz mentünk, ahol nagyon nem volt szimpatikus a doktornő se (száz éves "Szörnyella", és a személyzet se volt segítőkész.
Így átmentünk a Rafting optikába (egymást érik az optikák a Ferencesek utcájában). Ott nagyon segítőkészek voltak, találtunk is egy Borinak jól álló keretet, de ugye a lencse milyenségét nem tudtuk, az előző optika érthető módon nem adta ki a komputeres vizsgálat eredményét.
Az egyik ott dolgozó átkísért minket a Citrom utcába lévő üzletükbe, mert épp rendelt ott egy szemorvos.
Ő mondta először, hogy gyerek szemét nem úgy kell tágítani, hogy 3-ször csöppentenek 5 percenként, aztán fél óra múlva nézik is, hanem egy hétig kell minden nap cseppenteni, hogy minden szemizma ellazuljon, és valós eredményt hozzon a vizsgálat.

Ekkor döntöttem el, hogy elmegyünk az SZTK-s gyerekszemészetre, kértem is időpontot (1,5 hónap múlvára tudtak adni).

Május 27-én voltam Borival a Nyár utcában. 12:45-re volt időpontunk, előtte már fél órával ott voltunk (persze ezren voltak), és mivel nem volt beutalónk, csak időpontunk, reméltem, hogy a gépben bent vagyunk, majd szólítanak. Hát nem így lett.
Fél 2 körül, mikor már alig voltak, odaadtam a gyerek TAJ-kártyáját az asszisztensnek, amikor kijött. 2 körül be is hívtak (mi voltunk az utolsók), és a doktornő közölte, hogy tágítani kéne a pupillát, de már nincs rá idő, mert kicsit késtünk, és neki fél 3-ra várják egy konzíliumra.
De azért próbáljuk meg, gyorsítva cseppentettek 3-szor 2 percenként, majd 20 percre rá behívtak.
A jobb szemét olyan 3 dioptria körülire saccolta, a balt meg jónak minősítette.
Kaptunk időpontot 1,5 hét múlvára, hogy akkor megvizsgálja még egyszer úgy, hogy nincs kitágítva a pupillája, és akkor írja föl a szemüveget.

Egy hétre rá pénteken elmentem Borival egy magánrendelésre, dr. Sebestyén Ibolyához, akit agyba-főbe dicsértek a mama szemüveges munkatársai. Nem olcsó, de szuper jó, hát elmentünk.
És milyen jól tettük!
Először mindenféle játékos feladatokkal megvizsgálta a Bori szemeit és látását, majd felírt egy szemcseppet receptre, amit ki kellett váltanom és 6 napon át napi 3-szor 1-1 cseppet kellett cseppentenem mindkét szemébe.
Oviba se járt ez idő alatt, mert védeni kellett a naptól, és bár kapott egy UV-szűrős napszemcsit, egyszerűbb volt itthon felügyelnem, hogy ne kerüljön nap a kitágított pupillájába.

Múlt pénteken megint vissza kellett menni a Sebestyén dr.nőhöz, és megvizsgálta.
Mindkét szemében van +os és -os dioptria is.
Jobb szeme +1 és -2.5-es
bal szeme +0.5 és -1es

Végül a Fehér optikát választottuk, mert ott vettük a napszemüveget is (a Rafting optikában nem volt), és nagyon kedvesek és segítőkészek voltak + nagy a gyerekszemüveg keret választékuk.

Tegnap voltunk a Tántival kiválasztani a keretet és megrendelni a lencsét.
Bori több keretet megpróbált, egy halvány rózsaszín állt neki a legjobban, Ő egyikre se mondta, hogy kényelmes vagy kényelmetlen, mindegyik tetszett neki, így mi döntöttünk a Tántival és az optikus hölggyel, aki nagyon segítőkész és barátságos volt.

Meglepődtem, hogy mennyi variációs lehetőség volt a lencséket illetően. Ilyen-olyan védőréteg, vízlepergető réteg, vékonyított, stb. Árban is határ a csillagos ég.
Egy 12390 Ft-os lencsét választottam, amiből ugye kettő kell, + a keret 15900 és a 3000 Ft-os munkaköltséggel együtt így kijön a közel 44 ezer Ft.

Ezt kapja tőlünk az 5. szülinapjára, és nagyon várja, hogy hordhassa végre.
7 munkanap, mire elkészül, pont a szülinapján kezdheti el viselni:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése