2017. március 15., szerda

Riti a szerencsés elégedetlen

Rita irtó szerencsés sokszor, mégis folyton elégedetlen ("miért nem így, miért nem úgy, de kár, hogy nem ez vagy az történt")

Múlt vasárnap volt a pécsimamis bababörze. A 3 nagylányt elvitték nagyiék délutánra, de mivel rossz volt az idő, a játszóterezés helyett bementek a bababörzére, ahol volt egy csomó érdekes gyerekprogram (ugrálóvár, arcfestés, óriás kockák, stb.)

Gábor, Ilka és én később mentünk itthonról, akartam a lányoknak venni ezt-azt.

Rita a tombolasorsolás előtt pár perccel találta ki, hogy a pénzéből akar venni tombolát. 100 Ft volt egy tombola, és kétszáz forintja volt. Odamentünk az asztalkához, választott két számot. Annyira az utolsó pillanat volt, hogy a szelvények másodpéldányát nekünk kellett bedobni a kalapba, mert már készülődtek a húzáshoz.

Az első szám, amit kihúztak, Rita egyik tombolaszáma volt:) Egy kétszemélyes vacsit nyert vele a Nokedli Étterembe.
Ő húzhatta ki a második számot, ami szintén a saját száma volt, ezzel egy AVON-os csomagot nyert.
És nem örült, hanem csalódott volt, hogy felnőtteknek való ajándékokat nyert, nem pedig gyerek cd-t, ami szintén ott volt a nyereményes asztalkán.

Akart arcfestést. Mondtam Neki, hogy álljon be a sorba. Beállt. Egyszer csak megjelent macska-arccal:) De rögtön azon sajnálkozott, hogy így nem mehet másnap iskolába, de kár, hogy este le kell majd mosni.

Kapott egy csomó ruhát is + alkalmi csillogós cipőt. Kifele menet pedig azon szomorkodott, hogy nem álltunk be a kürtöskalácsos sorba, ahol kb. 30-an álltak.

Nem értem, miért ilyen. Sokszor mondom Neki, hogy az életben a jó dolgokat keresse, azoknak örüljön, ne azon keseregjen, hogy mije nincs, hanem annak örüljön, ami van. Mi is így csináljuk, nem tudom ezt miért nem tanulja el!
Egyszer már elkezdtem Neki olvasni Az élet játéka című könyvet, de még nem értette.
Nyáron újra nekifutunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése