2016. szeptember 20., kedd

Klassz hétvége

A szept.10-11-ei hétvégét házon kívül töltöttük:) Ránk fért már a lazítás, az előző két hétvégét végigdolgoztuk (udvarrendezés)

Szerencsénkre napsütéses, 30 fokos hétvége volt ez is, így a vasárnapi veszprémi szobatalit kibővítettük egy nosztalgikus balcsizással.

Szombat reggel 7-re még jött egy bádogos felmérni a munkát, Gábor 8-ra elvitte Harkányba autószerelőhöz a Bárkát (szerencsére nem volt nagy baja), így a 10 órai indulási tervhez képest csak 3/4 órát csúsztunk:)

A Pécs-Fonyód utat a lányok elég jól bírták. Ilka és Terka majdnem végig aludt, a nagylányok meg elvoltak (még zenét kérni is elfelejtettek). Nem volt nagy forgalom, fél 1-kor már Fonyódon voltunk.
Bementünk a piacra, ahol az árusok már pakoltak, de azért még tudtam venni ajándékokat a vendéglátónk gyerekeinek, túrtam két pulcsit és vettem kukoricát+sütőtököt a vegyszermentes fickótól. Ezalatt a család megebédelt (lángost), Ilka meg a hátamon élvezte a függőleges testhelyzetet:)

A nyaralóba érve meglepő rend és viszonylagos tisztaság fogadott:) Gyorsan összedobtam az ebédemet (párolt zöldségköretet csináltam a pörkölthöz), megettem, majd lementünk a strandra.
Már a kapuban voltunk, mikor jött a Family Frost-os autó. Kedvenc bácsink megörült nekünk, és rábeszélt minket egy 6 db-os jégkrémre:) A partra menet elnyalták, így legalább értelmet kapott, hogy gyalogolni kellett (biciklik már Pécsen).

A víz hideg volt (állítólag 22 fokos, de szerintem hidegebb), de mi csakazértis megfürödtünk benne:)
Ilkának is megmutattam. Azt hittem, majd kikapja a lábát és óbégat, ehelyett élvezte:) Stramm csaj!
Ritával kettesben elég mélyre bementünk, amíg Neki lábujjhegyen állva állcsúcsig ért.
Nem volt igazi strandidő, fátyolfelhős volt az ég, nem volt a napnak ereje akkor se, amikor kisütött. Hiába, szeptember már ősz! Azért nagyon jó volt csobbanni egyet nosztalgiából:)

5 körül fölmentünk a strandról, Gábor gyorsan nekiállt szétszedni a trambulint, én meg lezuhanyoztam a lányokat hátul, szép ruhát kaptak, én is letusoltam, hajat mostam és szárítottam, Gábor is lefürdött és odaértünk a fél 7-es misére a fonyódi hegyre.
Nem tudtuk, de diákmise volt, gitáros zenével, sok-sok gyerekkel és prédikáció nélkül:)
Ilka aludt az autós hordozójában az áldoztatás végéig, amikor is Terka felszeretgette:)

A nyaralóba visszaérve már csak vacsizni és fogat mosni kellett mindenkinek.

Gábornak nem hoztunk alvógépet, így megbeszéltük, hogy a mama ágyán alszik a nagylányokkal egy szobában, én meg a kicsikkel a helyünkön. De azt nem terveztük el, hogy 9-kor kidőlünk a gyerekekkel.
Sütőtök bent sült a sütőben, én meg 10-kor ébredtem fel az altatásból arra, hogy mindkét kicsi elkezdett ordítani. Nem tudom mi bajuk lehetett, de egyiket se tudtam megnyugtatni. Kimentem hátra pisilni, és mire visszaértem, már megint aludtak:)

Terkának nagyon zaklatott éjszakája volt, fél óránként/óránként felsírt, egyszer annyira megébredt, hogy mondta is, hogy "anya, félek". A vonat zaja zavarhatta, meg az, hogy náthásodott, fájhatott a torka is a kis drágámnak. 1 hét ovi és máris ...

Ilka csak 2-szer szopizott, egyébként aludt.

Hajnalban viszont nagyon bealudtunk, fél 8-kor ébredtünk.

Gábor elment a boltba egérkét venni. A Fenyvesi Spar-ra ki volt írva, hogy aug.31-től zárva. A Zöld ABC nyitva volt, de háborús időszakot idéztek a polcai (egy-két konzerv, pár száraz kifli).
Azért a lányoknak ízlett a nutella száraz kiflin is egérke híján (köszi Tánti!)

Összepakoltam, Gábor elmosogatott, lányokat is megpisiltettem, felöltöztettem, és 10-kor tudtunk elindulni Vp-be.
Az M7-es autópályán száguldottunk Fehérvárig, onnan a 8-ason Vp-ig.
Vp-ben is eltévedtünk, és mivel már majdnem dél volt, nem akartunk keveregni, az én bíztatásomra Gábor megfordult egy 4 sávos úton, dupla záróvonalon. És pont kikanyarodott egy rendőrautó. Szerencsénkre sietett, így csak ránk-villantott, majd ment tovább:)

Terka végigaludta az utat (előre hozta a délutáni alvást)

Déli harangszóra megérkeztünk a Némóékhoz. Gyönyörű házuk van. Már ott volt majdnem mindenki, a pörkölt rotyogott a bográcsban. A gyerekek hamar megtalálták a hangot a többi gyerekkel, Ilka is hagyta, hogy kézről-kézre adják. Anita meg is jegyezte, hogy nekünk úgyis annyi van, ezt elviszi. Gábor meg: "Hógyisne, pont a kék szeműt!"

Nem tudtam eleget beszélgetni a csajokkal, mert a gyerekeket is szemmel kellett tartanom, de jó volt látni mindenkit!
Amint kapunk fotókat, rakok föl ide is.

5-kor kellett elindulni onnan, hogy 8-ra hazaérjünk. Azt gondoltam be fognak aludni a gyerekek, de szerencsére nem.
Dombóváron kiszálltunk egy kicsit, lányok ettek-ittak, felvettük a Gabit és jöttünk tovább Pécsre. Ilka Sásdtól ordított. Elege volt az egész napos macerából. Sajnáltam szegénykét! Meg Gabit is, aki a vonat helyett minket választott:(

Szép volt, jó volt, köszönöm, ennyi!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése