2017. május 22., hétfő

Az én gyerekeim a legokosabbak a világon. Vagy mégsem?

Most épp úgy áll a dolog, hogy mindhárom intézményesült leányom alulteljesítette az elvárásokat.

Terkára bízták, hogy egy versikével megköszönje a leköszönő dadus néninek és helyettesítő óvó néninek a gondoskodást, és hát, túl nagy falat Neki.
Mentségére szóljon, hogy nehéz vers, bővített mondatokkal, sánta rímekkel (valószínűleg az egyik óvó néni írta). Csak hogy tudjátok, miről van szó:

"Mint a kertész virágait
gondozza és neveli,
úgy becéznek, óvnak engem Ili néni és Timi néni kezei.
A virág az illatával mondja azt, hogy köszönöm,
én pedig a sok jót, szívem melegével köszönöm!"

Holnap lesz az évzáró műsoruk, remélem nem lesz Neki rossz élmény, ha belesül:(

Bori ugye nagycsoportos, az óvónőknek készül egy-egy fotókönyv. Ehhez kértek minden gyerekről egy 10*15-ös fotót és egy rajzot. Bori nem akart rajzolni, nem szeret, és emiatt nincs is olyan rajza régebbről se, amit beadhattam volna. Így kitaláltam, hogy egy kiscsoportos képet és egy mostani képet küldök be, ezeket:

De a fotókönyvet szerkesztő anyukának nem tetszett a dolog, próbált a lelkemre beszélni, hogy rajzoltassak Borival valamit, mert így kilóg a sorból. Na és??? Hogyan lehet egy gyereket hála-rajz megrajzolására kényszeríteni???

Rita nagyon küzd az iskolában az írással/olvasással. És ma egy 48%-os tollbamondást írtak be az ellenőrzőjébe ("fejlesztésre szorul" alcímmel). Nagyon ledöbbentem. A szívem szakad meg érte, de tehetetlennek érzem magam, nem akar gyakorolni itthon, és ezek szerint kevés, amit az iskolában foglalkoznak vele:(

Igazából, ha a szívem mélyére nézek, nem várom el a gyerekeimtől, hogy mindenben jók legyenek. Csak az bánt, hogy a világ azt várja el, és ha nem tudnak teljesíteni, megbélyegzik őket.

Terka nem tud szépen beszélni, nehezen jegyzi meg a mondókák/dalok szövegét, de csupa szív, segítőkész és együttérző kislány.

Bori bár nem szeret rajzolni (nem baj még, hisz nem megy ősszel iskolába), annál inkább szeret trambulinban ugrálni, biciklizni vagy hintázni. 

Rita pedig még küzd az írással és olvasással, de szerencsére a matek jól megy Neki, és a cigánykerekezés és lógackodás még jobban:)

Büszke vagyok Rájuk, és nem várom el Tőlük, hogy mindenben kimagaslóan jó teljesítményt érjenek el!
Ez alól az írás/olvasás kivétel, mert az kell az élethez, nincs mese:( De szentül fogadom, hogy a nyáron megtanítom olvasni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése