2017. június 5., hétfő

Mozgalmas pünkösd 2017-ben

Az egész pünkösd alatt el voltunk nagyszülőtlenedve, mert 4-ből 3 elutazott a csíksomlyói búcsúba.

Pénteken kezdődött a mozgalmasság, mert a suliban nevelés nélküli munkanap volt (Rita itthon maradt), és az ovisokat is el kellett hozni ebéd után.
Délelőtt Ritával társasoztunk (amíg Ilka aludt). A mamától kapott névnapjára egy Monopoli junior társast, azt próbáltuk ki. Sok mindenre kell egyszerre figyelni, de nagyon klassz kis pörgős játék. És szerencse dolga, hogy ki nyer, egyszer az egyik, máskor a másik. Egyenlőre csak a Rita elég nagy hozzá, így szülővel vagy nagyszülővel tud csak játszani vele.

Ebédre csak édesburgonya chips-et sütöttem, majd két gyerekkel elmentem a másik kettőért. Izgi volt:)

Délután az udvaron pancsoltak, Gábor meg szokás szerint túlórázott, így elég későn ért haza.Akkor meg én léptem le vásárolni:)

Szombat reggel, mikor mindenki felébredt, ültünk is az autóba és lementünk Gyűdre cseresznyét szedni. De kár volt, mert már annyira túl-érett volt mindkét fajta, hogy Gábor alig tudott szedni egy kis tállal. A gyerekek addig hintáztak, mászókáztak és csúszdáztak.
Ilka meg begyűjtött egy kullancsot (délután láttam meg a feje tetején, amikor körömvágás végett az ölembe ültettem). Szerencsére még időben ki tudtam húzni a körmömmel, nem maradt nyoma.

Hazafele a Térkőpark-ban vettünk lapokat, és amíg Gábor azt pakolta, én a 3 lányt próbáltam kordában tartani (akik 3-an 4 felé futottak). Könnyített menet volt, mert Ilka az autóban aludt:)

Délelőtt jött a Péter papa, hozott meggyet. Itt hagytuk rá a 3 nagyot, és elmentünk hármasban vásárolni. Én Ilkával az Aldiba, Gábor meg az Új Ház Centrumba folyami kavicsért.

Ebédre rendeltünk két óriási pizzát (vacsorára is elég volt), én meg Ilkával ettem jó kis hazait a mélyhűtőből.

A két kicsivel aludtam egy jót, majd papa elvitte a 3 nagyot bábszínházba (Torzomborz). Terka unta, de a két nagy élvezte.

Kis izgalom is volt estefelé, Terka megkínálta a szomszédban lakó cukorbeteg Marcipán kutyát egy kis pizzával a kerítésen keresztül:) Szerencsére nem emelte meg nagyon a vércukrát az eset:)))

Vasárnap reggel Gábor elment a 1/4 8-as misére, mire hazaért, már itt volt a Tibi (kőműves). A féltető aljának ház felöli oldalára ragasztgatta fel a kő-lapokat, majd Gáborral megcsináltál a medence alját (felhordták az utcán lévő beton-lapokat).
Én ebédet főztem, amíg Ilka aludt, a többiek meg a "baby-sitter" előtt ültek.

Ebéd után Gábor elvitte a Tibit az állomásra, én meg gyorsan összepakoltam, és 3/4 3-kor elindultunk a Balcsira. Este jöttünk is vissza, csak egyet akartunk csobbanni a 24 fokos vízben + a szuper hatékony pumpánk is ott volt, ami nélkül a medencét bajos lett volna felfújni.

A gyerekek elég jól bírták az utat, bár Ilka reményeinkkel ellentétben nem aludt semmit, az út nagy részében óbégatott és sírt. A többiek meg kórusban kérdezgették, hogy mikor érünk már oda. Azért volt egy negyed órás csönd. Hazafele viszont szinte végig csönd volt:)

Egy gyorsat tudtunk még fürdeni, megmutattuk Ilkának a nagy vizet (félt tőle rendesen, de élvezte is a kezével pancsolást). Jó lesz ez!

Aztán hirtelen feltámadt a szél, és a viharjelző is szaporán villogott, így felmentünk a nyaralóhoz.
Legalább volt elég időm takarítani. Felporszívóztam, W5-tel letörölgettem ezt-azt, addig a gyerekek rohangáltak, lakókocsiban játszottak és függőágyban hintáztak.
Ilka is nagyon élvezte az új helyet, bejárta, mindent megvizsgált, kipróbált, kurjongatva szaladgált és dumált ezerrel:)

Vacsira katonákat készítettem, a hátsó udvaron megettük

3/4 9-kor indultunk el haza. Ilka még Fonyódon bealudt, Terka és Rita Lengyeltótiban, Bori bírta sokáig (már nem szopja az ujját, és így nehezebben alszik el), kb. Kaposvár előtt aludt el, Rita meg Kaposváron felébredt, és onnantól nem aludt. De nem volt gond, beszélgettünk, néztük a villámokat.
11-re értünk haza. Bejöttünk, Terkát kivéve Gábor mindnek megmosta a fogát, Ilkát megszoptattam, és már aludtak is tovább, egészen reggelig:)

Hétfőn az udvaron reggeliztünk fincsi tojásrántottát, majd a lányokkal felfújattuk a medencét (Ők akarták egyedül, még Ilka is beszállt segíteni):

Megjött a mama is, hozott a lányoknak búcsú-fiát (Ritának egy szép ruhát, a többiek öröklik egymástól; jojót és körtemuzsikát)
Egész nap ezekkel játszottak + medencéztek (alig tudtuk kikönyörögni őket, mikor már lila volt a szájuk és vacogtak).

Ebédre volt jó nagy választék (fasírtgolyók, sült lazacfilé, szalonnás húskockák, csirkepörkölt, főtt gyufatészta, sült édesburgonya, sült zöldségkeverék répából-zellerből-póréhagymából), persze a kinti asztalnál ettünk, majd folytatódott a medence party, én meg gazoltam az udvart bikiniben:) Gábor is talált magának melót egész nap az udvaron + a konyhámban is rendet vágott (szerencsére szeret mosogatni).

Délután jött a Julcsi, a lányok jól befogták játszani (volt kidobós, cicázás, ugrókötelezés, tollasozás és fogócska is)
Vacsira lángost sütöttem, de csak egy adagot, így a tv-t bámuló két nagy lemaradt róla. Ők kaptak finom anti-paleó sajtos rudat, amit nagy élvezettel ettek mindaddig, míg le nem buktattam magamat, hogy lángos is volt. Kérdezték, hogy Terka miért nem eszik, én meg rávágtam az igazat, hogy Terka evett lángost. Erre Borika kiakadt: "Milyen lángost?!?!?" És ők miért nem kaptak... :) Hát, így jártak.

8-kor már ágyban voltak, és az egész napos őrült száguldás ellenére se tudtak egykönnyen elaludni. Pedig holnap újra ovi/suli, én meg végre kitakaríthatom a házat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése