2017. június 21., szerda

Balcsi előtti összefoglaló

Pakolok a Balcsira. Ma indulunk, 2 hónapig ott leszünk. De előtte még le szeretném írni, hogy mi a helyzet most a Mosolymanóimmal.
Nagyon várták már a nyarat, én meg piszkosul parázok tőle:(

Szóval sorban:

Riti
Sikeresen teljesítette az első osztályt, és bár nem lett kitűnő, de ez nálunk nem is elvárás.
Magatartás és szorgalom JÓ (4).
Az olvasás döcögve megy csak, arra rá kell feküdni a nyáron. Beszereztem jó pár könyvet, és egy számítógépes programot is (Varázsbetű), remélem hajlandó lesz napi szinten gyakorolni velem, és őszre behozza a lemaradását.

Ez az első iskolai bizonyítvány a mi szülői hozzáállásunkról is tanúskodik.
Edith néni hiába mondogatta, hogy gyakorolni kell napi szinten otthon is, én ezt nem akartam elfogadni. Reggel 8-tól du. 4-ig foglalkoztak Velük a suliban, 5-kor értek haza, akkor már se kedve, se ereje nem volt tanulni. Játszott inkább az ovis kistesókkal. Én meg hagytam.

De sok barátot szerzett, népszerű az osztályban, a tanárok is kedvelik, járt agyagozni, balettre, néptáncra és labdajátékokra.
Jövő évben már lehet hangszert és/vagy szolfézst tanulni, be is írattuk, de meggondoltuk magunkat. Jövőre minimalizáljuk a különórákat és maximalizáljuk a tanulást/gyakorlást, hogy jobban menjen Neki a suli, és elégedett legyen magával (most nem az).
Azon is filózok, hogy elhozom a suliból ebéd után, és itthon foglalkozok Vele illetve elhordom sport különórára (táncra mindenképp).

Bori
Nagycsoportos volt idén, de nem megy még suliba, hanem marad a Csillag csoportba (iskolafelkészítő a 6 éveseknek, akik még nem mennek suliba). Nagyon várja, és én is nyugodt vagyok, hogy nem kell szeptembertől Vele is küzdeni a tanulással.

Leszokott az ujjszopásról, nem tudom mikor, nem szólt, egyszer csak észrevettem, hogy már az esti elalváskor se veszi az ujját a szájába. Nem reméltem, hogy ilyen könnyen fog menni.

Mozog az első fogacskája, alul a jobb oldali középső:
A héten voltunk a szemészeten, 1 éve szemüveges, és a rosszabbik szeme javult 1 dioptriát. 3,5-es volt, most meg 2,5-es lencsét írtak rá:) Nagyon örülünk, még akkor is, hogy új szemüveget kellett csináltatni, a régit meghagytuk tartaléknak.

Mostanában nagyon mamás, ahogy mondja Neki, hogy "MAMI", olvadozunk tőle! Tavaly nem volt haverságban a mamával, most nagyon élvezi, hogy fordult a kocka:)

Terka
"Ő egy nagyon eleven, cserfes , életrevaló kislány 😍
"Szeretem őt a kedves mosolyával, a figyelő kis tekintetével és a kíváncsi jellemével együtt."
Ezt írta Róla az egyik óvónénije (Andi néni).
Az esti elalvással hadi lábon áll, többször kijön mindenféle mondva csinált ürüggyel, de annyira szeretem, hogy ezt simán elnézem Neki:)
Muszáj még délután aludnia (Velem alszik, ami nekem nagyon kellemes), mert ha kimarad, túlpörög, és éjjel sírva felriad, és szinte vígasztalhatatlan:(

Még mindig mindenevő, kis husis:)
A haja még mindig göndör, főleg ha magától szárad meg, és nem fésüljük ki.

Ilka
1,5 éves és mindent egyedül akar csinálni. Ha nem engedjük, mert veszélyes, akkor akkora hisztit levág, hogy csak pislogunk. 
Az elsőt fölvettem, mert Gábor épp nem volt itthon, meg akartam Neki mutatni. Itt az volt a gond, hogy nem engedtem Neki, hogy a késről nyalogassa le a zsírt:
Cumi-függő. Éjjel több is kell a keze-ügyébe, de napközben is kéri, hiszti van, ha elveszem. Azért próbálom elcsenni Tőle, amikor el van foglalva valamivel, vagy eszik, és csak akkor adom vissza, ha nagyon muszáj!

Szereti illegetni magát, ha szép ruhát adok rá, megy, és mutatja az apjának, mamának, tesóknak:
Ha zenét hall, táncol.
Kedves a többi gyerekkel, tornán is ad mindenkinek a saját kölesgolyójából, nem irigy!
Persze ha a tesói közül akar valaki valamit elvenni Tőle, azt nem hagyja (hangosan visít).

Nagyon óvatos, és félős, még a szappanbuboréktól is fél.
De kezd mindenre felmászni, így vigyázni kell nagyon, egy pillanatra nem lehet szem elől veszíteni!

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése