2018. január 19., péntek

Szentet cserélünk:)

Végre lezáródott, így le merem írni: iskolát váltunk.
Szent Margitba járt eddig Rita, és átírattuk a Szent Mórba.
A következő félévet (január 29-én) már ott kezdi.

Tegnap voltunk megbeszélni a részleteket, és hála Istennek sikerült, amit szerettünk volna, pont a C-be rakták, ahova Rita ovis barátnője is jár, és a tanító néni is a legjobb az évfolyamon.

Kicsit rezgett a léc, mert Rita a Pedagógiai Szakszolgálaton kedden kapott egy papírt, hogy dyslexiás, és SNI lett. A Szent Mórban már megvan az SNI-létszám, többet nem vehetnek fel. De lemondtunk az iskolai fejlesztésről (persze ettől függetlenül fogja fejleszteni a tanító nénije - Ő mondta), így felvették. Sőt, Erikának hála berakták a legnagyobb létszámú osztályba (21-en voltak eddig), mert ott a legjobb a tanítónő.

Annyira jó érzés, hogy a Gondviselés megmutatta nekünk ezt az utat, és hihetetlen egyszerűen végig tudtuk járni! Semmi akadály.

A titkárságon is elintéztük az átíratást, a jelenlegi suliból is Ők kérik át Rita papírjait, már nem kell semmit intéznünk.

És még a leendő tanítónőt is felhívták, aki azon nyomban fogadott minket. Kedves, barátságos, jóságos tyúkanyó, pont Edith néni ellentéte. Nagyon kedvesen fogadták a Ritát, a gyerekek is ugráltak örömükben, hogy új osztálytársat kapnak. Kézen fogták Ritát és megmutatták Neki az osztályból nyíló bunkit. Többen is azt akarták, hogy melléjük üljön a Rita és hogy már holnap jöjjön. Ritának jól esett ez a kedves fogadtatás, kifele menet mondta, hogy már 7 új barátnője van:) Igaz, a nevüket még nem tudja:)

Úgy megkönnyebbültem, kb. mint mikor lediplomáztam.

Jó csere lesz, érzem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése