2016. május 12., csütörtök

Ilka 5 hónapos...

... volt május 7-én, de mostanában azt se tudom hol áll a fejem:( Kicsit összecsaptak a fejem fölött a hullámok, és nincs időm semmire, a számítógéphez leülni pláne.

De most, mivel 4:45-kor kivetett az ágy (5 óra alvás után), zörögni úgy sem lehet, hogy a család fel ne ébredjen, így írok egy kicsit a blogba, mert elfelejtődnek az aranyos esetek.

Ilka 5 hónaposan 6760 g és 65 cm.
Még csak szopizik, és épp nem tartottak semmilyen diétát, mert a kakija és az ekcémája is rendeződött. De csak látszólag, te gnap vittem a gyerekorvosnak egy kakis pelust, és megint találtak benne mikroszkopikus vért. Nem volt más ötlete a gyerekorvosnak, megint letiltott a tojásról:(

A bőre csúnyán ekcémás volt, kentem rá egy Bioderma krémmintát, amit a gyógyszertárban adtak kipróbálásra, az szépen rendbe rakta, most szinten tartásként Bepanten sensiderm-mel kenem esténként.

A napirendje hasonló az eddigihez, bár már nem minden szopi után alszik.
Átalussza az éjszakát (este 8-tól reggel 6-ig), szopizik reggel 6-kor, kicsit fent van, nézelődik, gőgicsél (általában az apja mellett a nagyágyban, amíg én a nagytesóit rendezem).
Mikor 7 körül nyügősködni kezd, lerakom hasra cumival, és elalszik.
Fél 9 körül (ha addig nem ébred magától) ébresztem, mert 9-kor indulnunk kell Maminbabára (kedden, pénteken és szombaton), de a többi napon is 9 körül szopizik másodszor.
Tánc alatt alszik rajtam egy keveset (30-40 percet), és már nem sír mielőtt elalszik és miután felébred a hátamon:) Sikerült megszoknia a Maminbabát:) Nem kis munkám fekszik benne:)))
Hazaérve megint megszoptatom (ez fél12 körül van), kicsit még fent van (amíg mi is megebédelünk a Terkával), aztán lerakom hasra cumival és alszik az ágyában egy nagyot (3-4-ig).
Ébredés után megint szopizik, és van, hogy este 7-8-ig már nem alszik. Ha nagyon nyűgös, és nem megyünk sehova, hogy az autóban tudjon kicsit pihizni, akkor felrakom magamra karikás kendőbe, és szundít egy kicsit (max. fél óra).
Amíg mi vacsizunk (7 körül), addig a pihenőszékben játszik a kezével vagy a cumijával, a fürdési sorban változó a helye, attól függ mennyire sírdogál.
Az esti szopi után általában elalszik, és cumi se kell. De ha nem, akkor cumival rakom az ágyába és simán egyedül elalszik:)

Áldott jó gyerek, amilyennek kell lennie egy 4. gyereknek:)

A nagytesói rajongásig szeretik, néha annyira megszeretgetik, hogy az már fáj Ilkának, ilyenkor keservesen felsír, amire általában szétrebbennek a tesók és más szórakozás után néznek:)

Május 1-jén (anyák napján) fordult át először az ágyunkon a hátáról a hasára. Csak a mama és én láttuk (ott gagyogtunk Neki). Utána pár nap múlva már minden alkalommal, mikor leraktuk a hátára rögtön fordult hasra. Egyre gyorsabban megy Neki:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése