2016. október 22., szombat

Mostanában Pólyáéknál ...

... zajlik az élet, mint mindig. Nem unatkozunk, pedig néha olyan jól esne:)
De szerencsére anyukámtól megtanultam, hogy "Akkor szép az élet, ha zajlik!"
Szóval szép az élet, mert zajlik:)

Terkát elérte egy olyan ovis vírus, ami egy hétre kivonta a forgalomból. Gégegyulladás. Ronda köhögéssel, ami nem hagyta aludni éjszaka, 39 fokhoz közeli lázzal, ami 2 napig tartott, és annyira nagyon leverte a lábáról, hogy szükségszerű volt a csillapítása. De az Algoflex baby szirup-tól öklendezett:( Nagyon nehezen tudtuk belenyomni, esetenként bevetve a testi erőfölényünket, mert nem tudtuk rábeszélni, hogy nyissa ki a száját:(
A Robitussin száraz köhögésre gyerekeknek szirup még rosszabb volt. Azt márc-édes 100%-os almalébe kevertem bele, és pálinkás pohárból szívószállal nagy lassan elszopogatta.
Szerencsére már jobban van, viszont Ilkát megfertőzte:( Most Ő náthás, alig bír aludni éjjel, viszont az apján a nap bármely szakában be tud szunyálni:
Gábor itt nem alszik, csak pislant
Terkánál maradva, van egy cuki mondása, mégpedig a Bori cuccára azt mondja: "BOIÁÉ" Ez nem a Borikáé pöszén, hanem a RitÁÉ után szabadon úgy mondja, hogy BoriÁÉ. Ezt a nyelvtani szabályt Ő találta ki, de nagyon logikus, ha belegondolunk (apÁÉ, anyÁÉ, IlkÁÉ, TerkÁÉ, stb.)
És még mindig úgy mondja valami hiányát, hogy "NEM VAN". A NINCS szócska nem tetszik Neki:)

Ritának nagyon tetszik a suli, haza se akar jönni délutánonként, amikor megyünk érte. Ahogy meglát, elszalad az ellenkező irányba. De ez még mindig jobb, mintha nem szeretne menni.
A szeptemberi magatartását így értékelte a tanító néni a tájékoztató füzetbe:
"A tanórákon többször közbeszól, a szünetekben időnként nem "hallja meg" amit mondok."
A szorgalma viszont szuper jó:
"Nagyon ügyes, igyekszik, aktívan dolgozik."
Minden más bejegyzés is abszolút pozitív, a legújabb a matek év eleji felmérés 95 %-os:)))
Irtó büszke vagyok Rá! Itthon is előveszi néha az olvasókönyvét, és gyakorol, felolvassa nekem a betűket, amiket tanultak, le is rajzolja a megtanult betűket, számokat. Cukin kanyarítja a vonalakat, és maximalista. Ha nem szép, akkor radírozza, újra próbálja.
Remélem még sokáig kitart a lelkesedése.
Délutánonként jár kedden agyagozni, szerdán néptáncra és csütörtökön labdajátékokra. Ez utóbbi kettő tesi gyanánt választható, mert heti 5 tesi az előírás, de az órarendbe csak 3 nap van beépítve. Így is egy nap híján 5 órájuk van, és délután egy napközis tanóra.
1. óra után van reggeli, 4. óra után (fél 12-kor) mennek ebédelni.
A menzán minden nap 2-féle második közül választhatnak, és lehet repetázni is:)
Leghátsó sorban ül középen, egyedül egy 1 személyes padban:) Mellette jobbról a Lara ül, aki a legjobb barátnője (oviba is egy csoportba jártak).
3. naptól egyedül megy fel a tantermükbe, az iskola kapujában kell tőle elköszönni, szülők csak délután mehetnek be a suliba.

Igazi nagylány, pár napja egy ovis barátnője hívta telefonon (Piroska). Vagy fél órát csacsogtak mindenféléről, mint a nagylányok. Elképesztő!

Ilka szépen mászik, mindenhol feláll, bútorok mellett kapaszkodva lépeget.
Kint van 4 foga (fent és lent az középső 2), eszik mindent, de még többfélét szeretne (nyúlkál minden kaja után, és ha megkaparintja, tömi is a szájába).
A kakija szilárd, nincs benne vér, minden rendben vele. Naponta többször van kevés.
Nem nagyon tudom lerakni, otthagyni, mászik utánam, vinnyog, hogy vegyem föl.
A konyhában szereti nézni, ahogy ténykedem, akár az etetőszékéből is.
Éjjel sokszor fent van, cicivel alszik csak vissza (párszor sikerült csak simogatással visszaaltatnom).

Boriról mit is írjak? Minden rendben Vele. Reggelente újabban Ő az első felkelő, első a fürdőszobában, gyorsan felöltözik, és ül az asztalhoz. Nagyon a kedvembe akar járni.
Továbbra is árulkodós, védekezésre a hangját használja és visít ezerrel. Ritával verekedni is szoktak, egész durván is, mint a fiúk:(
Az oviban nem járatjuk semmilyen különórára, logopédushoz sem kell járnia, szépen beszél. Most úgy gondoljuk, hogy jövőre még nem küldjük iskolába, a Csillag csoportba fog járni még egy évet.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése