2013. január 14., hétfő

Dombóvári telelésünk dióhéjban

2012 december 26-a óta a Mama Hotel-ben telelünk.
A tervek szerint csak egy hetet maradtunk volna, de drága pocaklakóm, Terka ezt másképp gondolta.
Hogy idő előtt meg ne szülessen, és inkubátorba ne kelljen tenni, szigorú pihenést, kímélő életmódot írt elő nekem a doktor bácsi. Ezt Dombóváron tudjuk a legkönnyebben kivitelezni, így mama meginvitált minket hozzá február elejéig (akkor töltöm a 36. hetet).

Gyerekek és én nagyon élvezzük az itt létet, mama is élvezi a társaságunkat, csak apának okoz némi plusz áldozatot, hogy minden héten 4 nap beutazik Pécsre busszal  (fél 7-kor indul) és vissza utazik vonattal (este fél 7-re itthon van). De a sok ugráltatás mellett próbálunk Neki mindenfélében kedvezni, tőlünk telhetően kényeztetni, és így legalább nem csak hétvégén van együtt a család, hanem minden szerdán és minden nap este is. Azt hiszem jó döntést hoztunk:)

A dombóvári hetünk így néz ki:

Hétfő
Reggel 6-kor ébresztem Gábort, amíg elkészül, csinálok Neki egy szendvicset és termo-bögrébe kávét.  Legkésőbb fél 8-kor ébresztem a mamát és a lányokat, reggelizünk és 8-ra jön a Judit néni. Elviszi a lányokat a Biztos Kezdet Gyerekházba (mi csak játszóháznak hívjuk), és délre hozza haza őket. Bojka babakocsiban élvezi az utat, Rita szépen gyalogol és persze csacsog egész úton:)
Délre mama is hazaér a bíróságról, ebédelünk és lefektetjük a lányokat. Vagy én is alszok Velük egyet, vagy (ha délelőtt már szundítottam, akkor) hímzek - Terkának készítek egy nagyon szép és aranyos babaköszöntőt (Tánti hozta Londonból, itt található).
Délután 3-kor ébresztőt tartok. Mivel mama hétfőnként du. is tárgyal, Rózsai Éva jön segíteni a lányok körül, és marad, amíg mama haza nem ér.
Este 1/4 7- 1/2 7 között ér haza a Gábor, a lányok utána már csak rajta lógnak:) Az esti rutint is Ő csinálja, én csak Bojkát öltöztetem pizsibe és Ritának mesélek.

Kedd és csütörtök
Hasonló a menetrend a hétfőihez, csak a mama nem tárgyal, így a délutáni műszak az övé (még szerencse, hogy a délutánokra itthon dolgozási kedvezménye van, így legálisan marad itthon).

Szerda
Ez a nap a kis-hétvégénk, Gábor a szerdákra szabit vesz ki, így nem jön délelőtt a Judit néni (Ő is szusszanhat egyet). Gábor is elmegy a csajokkal a játszóházba, és délután is kimegy Velük sétálni.
Péter papát is ezen a napon fogadjuk, hogy ne engem idegeljen ki.

Péntek
Ez a hófordulós napom, így minden pénteken örülök, hogy még egy hetet kihúztunk egyben, és egyre nagyobb annak az esélye, hogy időre született nagy baba lesz a Terka, és szülés után nem választják el tőlem!
Gábor csak 2-ig dolgozik, de nem ér haza sokkal előbb, mert ilyenkor felmegy a lakásba, megnézi, minden rendben van-e és elhoz pár cuccot, amire feltétlen szükségünk van Dombóváron is (hogy hogyan fogunk visszaköltözni Pécsre, az még rejtély számomra).

Hétvégén általában jönnek a másik nagyszülők is Gyűdről, akiknek a gyerekek nagyon örülnek. Mama akkor tud jobban haladni a házimunkákkal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése