2017. január 10., kedd

Ilka 13 hónapos

Fogzik, de elég rendesen.
3 foga tört át az elmúlt napokban.
Alul a már meglévő kettő mellett a bal oldalon, és felül két hátsó.

Napok óta még a szokásosnál is rosszabbak az éjszakáink. Volt, hogy óránként felsírt. Fájdalmasan. Nehezen tudom megnyugtatni, és sokszor csak a cici segít. De mégsem akarom éjjel óránként szoptatni. Ez még újszülött korában sem igényelte!
Biztosan nagyon fáj Neki. De ha így egyszerre jön ki több, legalább hamarabb vége lesz a kálváriának.

A nyála is folyik, a cumi szinte egész nap a szájában van, és mellette csöpög ki a nyál a padlóra.

A cumit is sokszor "rácskálja", ahogy a nagytesói mondják.

Amikor apja fürdeti, és közelít az ujjára húzható fogkefével, már nyitja ki a száját, hagyja. Nem volt ez mindig így, régebben erővel kellett megmosni a fogát, mert keményen ellenállt, és közben sírt.

Este kap 10 csepp Cebion cseppet (C-vitamin) és 2 csepp D-vitamint egy műanyag kiskanálon. Pizsibe öltöztetés után, szopizás előtt szoktam beadni Neki. Eleinte elfordult, mikor mégis belejátszottam a szájába, kiköpte vagy fintorgott.
Mára már kiveszi a cumit a szájából (öltöztetés alatt cserélgeti a szájába a cumikat), szépen megeszi a vitaminokat, le is nyalogatja a kanalat, majd visszaveszi a cumit a szájába.

Olyan kis ügyes!

És a napokban azt hajtogatja, hogy TITÁ és TÁTI. Rá lehet fogni, hogy Rita és Tánti, de az is lehet, hogy a TI és a TÁ szótagokat tudja kimondani, azokat rakja egymás után.

Ha kérdezem Tőle, hogy kér-e cicit (bár ez felesleges kérdés, mert mindig kér), akkor a pólómat elöl kezdi húzkálni, belenyúl vagy ha nagyobb a dekoltázsom, akkor a mellkasomat kapargássza. Olyan cuki!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése