2012. június 26., kedd

Bojka 1. születésnapi bulija


 Szombaton tartottuk másodszülött leánykánk 1. születésnapi buliját. Csak szűk család volt, így is elég nagy volt a zsúfoltság a mi icike-picike lakáskánkban:) De sok jó ember kis helyen is elfér, és tényleg, nagyon jól sikerült az ünneplés, még én is jól éreztem magam:)


Riti elég türelmetlenül várta az eseményeket (torta-evés, ajándék-bontás, lufi-szórás).
Azt vettük észre, hogy kicsit féltékeny volt Borira, hisz Ő volt az ünnepelt, és most érezhette először, hogy nem körülötte forog az élet, nem az Ő kívánságait lesi mindenki, hanem türelemre intik, és sokat hallotta, hogy „Várj egy kicsit”, „majd a Borika”, „ez a Borikáé”, stb. De szerintem nagyon jól vette az akadályt, nem volt nagyobb hiszti, sem csapkolódás, vagy ilyesmi.

A délutáni alvás után, amikor a Bojka felébredt, Riti már a „Boldog, boldog, boldog születésnapot, kívánjuk hogy legyen még sok ilyen szép napod!” dalt énekelte Neki az ágya mellett állva:) Az asztalnál a torta mellett megismételte, ezt sikerült is videóra venni:)

Sok-sok paleós finomság került az asztalra (dinnyetálba pakolt gyümölcssaláta, meggyes csokitorta, az ünnepeltnek külön gesztenyetorta, ananászos golyók, csokicseppes keksz, csokiszalámi), és egy nem paleós (Bori-keksz).

Kapott ajándékok: tőlünk bébi napszemüveg, és végre bekereteztettük a babaköszöntőjét, Tántitól hattyús felső, mamától 5in1 játék, Nagyiéktól játéktelefon és kiscipő (én szereztem).

Események:
-         tortás köszöntő, evés-ivás (Bojka maszatolta a gesztenye tortáját, kanállal is próbálkozott)
-         lufi-szórás (Gábor felfújt egy csomó vízbombát, és berakta egy nagy méretű párnahuzatba. Onnan szórta ki a gyerekekre, akik élvezettel fetrengtek benne)
-         ajándék-bontás (Bojka egy ajándéktasakból kipakolta a nagyiéktól kapott ajándékokat, és volt még benne egy 5 ezres, amivel elkezdett játszani. Mama vette észre, hogy pénz van a gyerek kezébe, és viszi a szájához:) Még sikerült megmenteni)
-         megnéztük a tv-n a Bojka első életévéről készült fotós összeállítást. A Dzsungel könyve egyik betétdala szólt alatta (Szavak nélkül). Előző naplóbejegyzéshez csatoltam, ott meg lehet nézni!
-         Játék és fotózás. Három géppel készültek a képek, és jó is volt így, mert így több jó kép készült az utókornak:) Még szerencse, hogy a családban többen is szeretnek fotózni.

A fotókat felteszem a fotóalbumra, egy külön albumba, amint lesz rá lehetőségem. Mobil netről ez elég költséges lenne. Ide most csak egy képet a csini ünnepeltről:


És a kép, ami a valódi születésnapján (tegnap este) készült kettőnkről, már a nyaralóban:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése