2012. november 25., vasárnap

Bojka 17 hónapos

Újra 25-e van, szóval Bojka hófordulója.

Már majdnem 1,5 éves a kicsi lány, és már egyáltalán nem babás.
Az akaratát egyre jobban érvényesíti, céltudatos kis perszóna, amit egyszer a fejébe vesz, attól nehéz eltántorítani. Vajon kire ütött ez a gyerek? :)

Az evése is elég egyedi. Van, hogy a főtt sonkát úgy tolja befele, hogy szinte meg se rágja, de legközelebbi alkalommal köpi ki.
A nyers zöldségek nem nyerőek (se paprikát, se kígyóubit nem eszik egyáltalán), de egyébként is hús párti inkább (paleós gyermek).
Azért már párszor elgyengültem, és adtam Neki nem paleós kaját. Egyszer piskótatallért, amit Riti kért a boltban, és már a kasszánál ki kellett bontani. Hazáig azt majszolták a gyerekek a kocsiban:)
Egyszer kapott egy kis darab kiflit, hogy rágcsálja, mikor már megkínáltam minden itthon lévő paleós kajával, és mindre rázta a fejét.
Ja, és már a pirított kenyeret is kóstolta.
Szerencsére egyik után se volt semmiféle emésztési problémája.
A tejtermékektől eddig még sikerült távol tartanom. Viszont a kókusztejből készült kakaót szereti:)))

Méreteit nem tudom, mert nem voltunk tanácsadáson méreckedni. Viszont a doktor néninél jártunk többször is az elmúlt hónapban, az óvodai betegségek átvándorolnak Rá is, és sokkal jobban megviseli, mint a Ritát.
Most is épp Spiropent szirupot kap (hörgőtágító) napi 2*2,5 ml-t, amitől nehezebben alszik el, viszont ugyan úgy köhög és már egy hete taknyos is:(
Párologtatunk is a szobába esténként, és szerencsére ha elalszik, egy hangja sincs reggelig. Délután is nagyokat alszik, átlag 3 órát.

Egy foga nőtt ki az elmúlt hónapban, így már 12 fogas boszi lett (alul és fölül a középső 4-4, és minden oldalon 1-1 kihagyással van még 1-1-1-1 rágófoga).

Mindent megért, és meg is érteti magát, ha nem is teljesen verbálisan:)
Mondott szavai:
ANYA
APA
MAMA
PAPA
GYEJE
NEM
KÉE (kérek)

És egy ma esti kép a csjokról:



1 megjegyzés:

  1. Annyira edes ez a ket kis Budi, teljesen odavagyok meg vissza. Bojkaval a Tanti-t meg kell tanultatni. Ugyam :)

    VálaszTörlés