2012. november 18., vasárnap

Hétvégi családi program a nagyszülőkkel

Vasárnap volt a Zsolnay negyedben a sütőtök fesztivál. Délelőtt mindenféle kézműveskedős-néptáncos programok voltak, de nekünk vasárnap délelőttönként állandó programunk van:)

A délutáni alvás után viszont felkerekedtünk, és bár sötétbe értünk oda, azért nagyon jól éreztük magunkat:)

Riti kezdésnek lovacskázott egy kézzel hajtott fa körhintán (nagyon gyorsan ment, én nagyon izgultam, hogy le ne essen, de Ő nagyon élvezte).

Körbementünk az árusokon, és mamával beálltam a zengővárkonyi sült gesztenyét árusító bódénál. Várni kellett a gesztenyére, de nagyon finom volt és forró:) Jót csemegéztünk belőle (gyerekeknek érdekes mód nem ízlett, pedig finom édes volt).

Nagyi és papa sütőtök krémlevest kóstolt, és meghallgatták a készítésének rejtelmeit, sőt, a selyemcukorka készítését is:)

Rita még horgászott (fa halacskákon volt kampó, a horgászbot végén meg fonálon lógott egy fémkarika, azt kellett beleakasztani a kampóba). Apa segítségével sikerült kifogni pár halacskát, aztán tovább adták a botot a sorban álló másik gyereknek.

Szeretett volna még körhintázni, de kétszer is elfoglaltak minden ülést előtte, így keservesen sírt. A gesztenyével sem tudtam megvigasztalni, apa meg annyira megsajnálta, hogy kicsúszott a száján: veszek Neked nyalókát:( És vett is.

Riti élete első nyalókájával
Futóbiciklizett is, Bojka futkározott, almát evett (még jó, hogy apa gondolt a paleós gyermekünkre is, és rakott a zsebébe egy piros almát).

Nagyszülők elmentek a Kodály központba egy komolyzenei koncertre (6-ra), mi meg hazajöttünk.
A lányok hazafele mindketten sírtak-nyöszörögtek hazáig, de még így is klassz délutánunk volt:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése