2013. február 27., szerda

Bojka 20 hónapos

Elmaradtam a Bojka hófordulós beszámolójával. Már annyira nem a jelenben élek, minden gondolatomat a közeli és távolabbi jövő köti le, amikor is 3 gyerekes nagycsalád leszünk:)

Szóval hétfőn volt Borikám 20 hónapos, és egy tündérbogyó. Bújós, hízelkedős, mosolygós.
Vidáman kel, akkor is, ha ébresztjük, első szava általában: TITA (Rita). De ha mondom Neki, hogy Rita óvodában van, elfogadja, és keres magának más elfoglaltságot.

Magától csak 8 után ébred, de hogy pontosan mikor, azt sose tudom, mert nem szól. Jól elvan egyedül az ágyban, szeret lustizni.

Reggel rögtön ébredés után nem tud enni, ebben tiszta apja:) De ha megéhezik, megy az etetőszékhez vagy felmászik egy rendes székre, és enni kér: "KESZ" (keksz) vagy "KENYÉ" (kenyér). Ez utóbbit megkenem zsírral, vajjal vagy valami kencével, katonákra vágom és adogatom a szájába (ha elé rakom, sokat töm be egyszerre, és ha nem bírja elrágni egyszerre, kiköpi mindet).

Szeret játszani a kirakóval, formabedobóval, sokat nézeget mesekönyvet, lapozgatja, babanyelven "mesél" belőle.

Amikor kirakózik, édesen mondja, kérdő hangsúllyal: "IDE?" "ODA?"

Tízóraival nem szoktam megkínálni, de bármikor tud enni és szinte bármit:)

Ebéd: szereti a leveseket (cukkini krémleves, brokkoli krémleves bogyóval), húsokat, rizst, paleós nokedlit, párolt lilakáposztát.

Ebéd után megy aludni a kacsával ("KÁCSÁ") és alszik kb. 3-ig.

Nagyon örül, amikor megjön az apja a Ritával. Rita akarja ölelgetni, szeretgetni, de Ő inkább az apjához fut, Neki örül jobban. Aztán persze kipakolja Rita ovis hátizsákjából a "kincseket", éa estig együtt szaladgálnak, bohóckodnak. Jó nézni Őket!

Vacsira húst eszik hússal (ha van, akkor oldalast, ha az nincs, akkor sonkát, szalámit, kolbászt), de szigorúan kenyér nélkül. Zöldségeket se fogad el hozzá, csak a savanyúság uborkát.

Este 8 körül viszi apja tusolni, aztán szépen elalszik egyedül, amíg Rita is elkészül (tusolás, öltözés, meseolvasás, ima).

Fogak száma: 16 (csak a leghátsó rágók nem bújtak még ki)
Súly: doktor néninél pénteken 11 kilónak mérték (egy tiszta pelus volt rajta)
Magasság: a doktor néninél pénteken 86 centinek mérték, de jól kihúzhatták, mert ha a földön áll, "csak" 82 cm:)


1 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos, kedves bejegyzés! Örülök, hogy olvashattam!!!
    Puszi Mindenkinek!

    VálaszTörlés