2013. szeptember 4., szerda

Terka fél éves lett

Hihetetlen, hogy szalad az idő, már Terka se 0 éves, hanem fél éves!

A keresztanyukája (Julcsi) épp tegnap látogatott meg minket, és dajkálta meg 4 hónap után újra a kicsi Terkát.
Julcsi számolta ki, hogy a 3 gyerekünk össz életkora most 6 év:) /Riti 3,5 éves, Bojka 2 éves és Terka 0,5 éves)
Mindhárom gyerek teljesen rácuppant a "vendégre", annyira játszottak Vele, hogy alig tudtunk beszélgetni, csak pár mondatot tudtunk váltani.
Riti meghívta a 4. szülinapjára, úgyhogy nov.10-én várunk szeretettel Julcsi!!!
Egészen pontosan így hangzott el a meghívás: "JULCSI, GYERE EL A SZÜLINAPI BULIMRA, A TÁNTI IS ITT LESZ!"

Szóval a Terkáról akartam írni. Továbbra is egy tündér-álom baba, mindenki elirigyli. Nyugodt, kiegyensúlyozott, jóltáplált.Nagyon igényli a rendszert az életében, így figyelnem kell, hogy nehogy kizökkentsem. "Ha zökken, menekülj" - ki tudja honnan van az idézet? Aki elsőként megírja kommentbe, jutalmat kap:)

A legfontosabb része a rendszernek a du-i alvás az ágyában (déltől 3-ig) és hogy este 8-kor el kell kezdeni az esti rutint a fürdetéssel, különben torka szakadtából üvölt - ugye Julcsi?

Reggel 8 körül ébred, mosolyogva, nem farkas éhesen (hisz hajnalban szopizik egyszer 4 és 5 óra között). 8 és 9 között megszoptatom, aztán lemegyünk a játszótérre. Szeret a babakocsiban nézelődni, mindenkire visszamosolyog.
Kicsit szunyókál is, kb. fél órát.
11 körül feljövünk, és délig valamikor megszoptatom, és lerakom az ágyába. Elalszik rögtön, akkor megebédelünk a Bojkával is és csatlakozunk az alvók táborához.
3-fél4-ig garantált a csend, így én is le szoktam feküdni.
Ébredés után megint szoptatok (fél 4 körül), aztán lemegyünk megint a játszótérre.
Szopizik még egyszer 6 óra körül, aludni már nem szokott, vagy max. fél órát a babakocsiban (esetleg az autóba, ha megyünk valahova), és este a fürdetés után (8 körül). Szopi után lerakom, és alszik hajnali 4-5-ig egyhuzamban, majd szopi után tovább reggel 8-ig.

Mindenkinek ilyen kiszámítható, nyugodt, mosolygós babát kívánok!

Ügyeskedése kimerül a hátról-hasra és hasról-hátra fordulásban, de őszintén szólva nem bánom, hogy helyváltoztatásra még nem képes:)

Fogak száma: 0

Méretei: 7160 g és 67,5 cm.
(születési: 3390 g és 50 cm)

hozzátáplálást még nem kezdtem el, nem a naptárt figyelem, hanem a gyereket, és még egyáltalán nem érdeklődik a kaja iránt, nagyon szeret szopizni, és ez egyenlőre kielégíti.

3 megjegyzés: