2013. november 3., vasárnap

Terka 8 hónapos

Ma reggel megmértem a Drágát, és pont 8 kiló is:)

1 fogas boszi.

Fő tápláléka még mindig az anyatej, de azért kitartóan kóstoltatom a körtével, sütőtökkel, céklával. Van, hogy elfogad ezekből pár kanállal, van, hogy nem. Ezt az épp aktuális hangulata dönti el, és teljesen nyilvánvalóan a tudomásomra is hozza a szándékát.
Ha kér még, akkor nyitja a száját, ahogy közeledik felé a kanál, ha nem kér, akkor forgatja a fejét jobbra-balra, hogy ne találjak bele a szájába véletlenül se, esetleg a két kezével fel-le kaszáló mozgást végez, és ezzel kiveri a kezemből a szája felé közeledő kanalat.
Ma épp ette a céklát, de tegnap a körtéből csak az első kanállal fogadta el.
Szerencsére (vagy inkább a paleónak hála) tejem még van bőven, nem éhezik a kisded:)

Mozgását tekintve kissé el van maradva a tesókái mögött, ők ennyi idős korukban már masszívan másztak, sőt, fel is álltak mindenhol kapaszkodva. De ki hasonlítgatja...
Kúszik, mint egy kis fóka, és már egyre gyakrabban fel is térdel, és hintázik előre-hátra. Nem aggódok, élvezem, hogy még annyira nem önjáró, ha lerakom, és elmegyek pisilni, mire visszaérek, a kiinduló pontja 1 m-es körzetében biztosan megtalálom.

Igazi kis hölgy lett a fülbevalójával, így már nem nézik olyan gyakran fiúnak (bár ehhez az erősen rózsaszínes ruhácskákkal még rásegítek). Így marad a "de jó húsban van" és "Te jó ég, mekkora nagy baba" komment az Őt megcsodálóktól.

Dombóváron sokat éberkedett, éjjel is 2-3 óránként ébredt, és szopival aludt csak vissza, vagy azzal se, és hajnali 5-kor már kialudva ébredt, de itt Pécsen múlt éjjel csak 1-szer szopizott, és aludt reggel fél 7-ig. Remélem ez így is marad:)

Végül egy fotó a 8 hónapos hölgyeményről:

u.i.: a nyelve szinte mindig kint van a száján, rágcsálja, valószínűleg ezzel csillapítja a fogínye bizsergését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése