2017. december 24., vasárnap

Mázli, az új családtag

Végre teljesült a gyerekek (főleg a Rita) kívánsága, lett kutyánk.
Több ingyen elvihető keverék kiskutyát megnéztünk, míg végül e mellett a fekete kislány mellett döntöttünk. Apuka fekete labrador, anyuka fehér puli-mudi keverék.
7 hetesen hoztuk el, és a neve azért Mázli, mert Rita szerint mázli,hogy kapott kutyát.

Első fotó Róla, amikor Ilka tartotta a kezében:

Első fotók itthon:





És megjött a fő-gazdi: Rita

Nagyon aranyos, játékos, mégis nyugodt, okos kutyus.

Majd kinti kutya lesz, de egyenlőre bent van. Az előszobában van a kuckója, de az étkezőbe is bejárhat (szeret a kettő közötti szőnyeg szélén, a fal mellett heverészni):

 A szobák, a fürdőszoba és a konyha a tiltott terület számára, de ezekbe meg se kísérel bemenni, szépen megáll a küszöbön. Még akkor is, amikor a nemrég még vele hancúrozó gyerekek bemennek játszani. Az étkezőből nézi őket.

Napközben többször kivisszük, lerakjuk a térkőre, és mondjuk, hogy PISI, és Ő mintha értené, leguggol és pisil. Utána szinte mindig azonnal a bejárati ajtó felé veszi az irányt, mert kint fázik.
Azért már volt több baleset, de kakit még nem kellett takarítanom:) A pisifoltot meg gyorsan eltüntetjük (papírtörlővel majd W5-tel).

Szeret az étkező asztal alatt lenni, és nem csak akkor, amikor eszünk. Ráfekszik valamelyik felnőtt lábfejére, vagy harapdálja a gyerekek lelógó lábacskáit (azóta minden lány törökülésben eszik:) )

Naponta 3-szor kap enni, eddig mindig mindent gyorsan felfalt.

Az első oltását január 2-án kapja, és nem addig nem szabad kivinni az utcára. Az udvaron egyre jobban elvan, felfedezi a birodalmát, ügyesen megy le-föl a lépcsőn is.

Végül egy csoportkép:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése