2012. október 25., csütörtök

Bojka 16 hónapos

Éppen kicsit taknyos a nagylány, de azért elvittem a tanácsadásra megmérni:
9780 g  és 80,5 cm
Hízott is, nőtt is az elmúlt 1 hónap alatt (400 g-ot és fél centit)

Oda-vissza sétáltunk, tolta Ő is a babakocsit, aztán ha megunta, vagy elfáradt, beleültettem. Gesztenyét is szedtünk. Olyan szépek a már lehullott sárga levelek. Kár, hogy a közmunkások összesöprik a sétányról. Ritiről készült kép a színes avarban, egyik napsütéses reggelen Bojkát is lencsevégre kapom majd.

Akkor vissza az adatokhoz! Fogainak száma: 11, cipőmérete: 19-20
Riti 21-es téli bakancsa nagy a lábára, elcserélem az Éva barátnőmmel, mert Nekik 20-as van, ami Krisztikének már kicsi:)

Megjött az étvágya, ennek köszönhető a súlygyarapodása is. Megeszik már mindent, amit én, régóta nincs itthon bébiétel, még vésztartaléknak se. Ha először nem is akarja megkóstolni az ebédet (elfordítja vagy ingatja a fejét), de ha mondom Neki, hogy nincs más, sokadik kínálásra azért csak elfogadja.
Ha a Gastroyal-tól rendeljük a paleós kaját, azt fél 12 körül hozzák. Addigra már fáradtabb, mint éhes, és pár falat után sírva panaszkodik. Akkor lefektetem, és 3 óra alvás után, uzsi gyanánt megeszi az ebéd maradékát (annyit adnak, hogy én egyedül meg se bírnám enni).

Szereti nagyon a paleós nokedlit (gesztenyelisztből és lenmaglisztből készítem), a húst minden formában és mennyiségben (apja elől eleszi már az oldalast, de a szalonna, kolbász is jöhet Neki).

Gyümölcsök közül is mindent megeszik, még a nekem is savanyú mandarint is:) Almát héjastul harapja, de ha nagyobb mennyiséget szeretnék megetetni Vele (pl. uzsira), akkor még lereszelem.
Banán a nagy kedvenc, de nem tud eleget enni belőle. Reggelire ha megeszik kettőt, akkor utána még kunyizik a többiek reggelijéből is.

Nemcsak külsőleg, de az evési szokásaiban is hasonlít a Tántira. Mindig tud enni, szinte sose utasítja vissza a szája elé tett falatot, sőt, inkább Ő megy kunyizni.

Nagyon jól viseli, hogy vannak kaják, amit Ő nem ehet. Rita eszi előtte a kekszet, ropit, csokit, és mindketten tudják, hogy Borinak azt nem szabad. Rita se kínálja, Bori se veszi el tőle.
Persze azért igyekszem alternatívát kínálni Neki. A kedvenc nasija a MAZSOLA!!! Bármennyit meg tudna enni belőle. Na, ebben nem a mi fajtánk, Tánti is, én is irtózunk a mazsolától, még a sütikből is kipiszkáljuk.

A kölesgolyó viszont kiesett a pixisből. Régebben sokat evett, amikor nem kellett neki a vacsi, vagy csak úgy két főétkezés között. Mostanában nem fogadja el.

Alvási szokásai is maradtak: alszik este 8-tól reggel 8-ig, és du. déltől 3-ig:) Ha minden gyerek ilyen lenne, nem lenne annyi kialvatlan anyuka:)

Szeret kockázni, és a legkisebb kockákat már szépen egymásba is tudja nyomni.

Mondja, hogy ANYA vagy AJA, és a DEJE (=gyere). Ha valamit a kezünkbe ad: TES (=tessék)
És ha szeretné, hogy levegyem valaminek a tetejét, odahozza, és azt mondja: TETE (=teteje)

Segít mindenben, és megért mindent, amit kérünk Tőle (pl. Riti pizsijét vigye be a Rita ágyába, hozza ide a cipőjét, stb.)

A kakilása még mindig elég kaotikus. Előfordul, hogy egy nap nincs, de másnap akkor az ég irgalmazzon nekünk (faltól falig, és még a ruhájára is jut belőle).
Embereseket szellent, és többször üres pelusra ugrottunk a szaga miatt:)

Most derült ki igazán, hogy az orrszi-porszit ki nem állhatja. Kipróbáltam, tényleg kellemetlen, de egy csomó gyerek egy hang nélkül tűri, sőt, a nagyobbacskák maguknak csinálják. Hát az én gyerekeimnek ez a nagy ellensége. Még szerencse, hogy nem sokszor náthásak, egy-egy szezonba csak egyszer-kétszer kell szívni az orrukat pár napig.

Tegnap elkezdtem adni a Bojkának az Aloe gélt, és úgy ízlik Neki, mint a Lándzsás útifű szirup:)

Végül egy kép a 16 hónapos csajsziról:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése