2017. november 4., szombat

Őszi szünet

Az őszi szünet végén járunk, és mi tagadás, ennek nagyon örülök.
Erőtpróbáló volt ez a pár nap, amikor reggeltől délutánig egyedül küzdöttem a 4 lánnnyal.

Ritával próbáltam tanulni, kicsit gyakorolni az olvasást, de nem minden nap sikerült.

Sokat nézték a tv-t, addig volt viszonylagos nyugalom (bár Ilka felkavarta néha az állóvizet azzal, hogy odament és kikapcsolta a tv-t).

Az első nap délelőttjén ilyen kupit csináltak a szobájukba:









 aztán persze átmentek a másik szobába tv-zni:(
Napos idő esetén (ilyen kevés volt) kizavartam őket a levegőre. Általában csak az udvarra, de többször bringáztak az utcán is, és egyszer felmentünk a játszótérre is.

Egy délelőtt egy órát töltöttünk a régi játszóterünkön, ahol is Rita talált egy nagy fekete macskát. A cica hagyta magát, Rita folyamatosan simogatta, néha fel is vette, odébbrakta. Meg akarta etetni, hogy hazajöjjön velünk (kóbor cica, az egész lépcsőház eteti). Felmentünk a kisboltba csapatosan és vettünk egy tejfölt. Kormi (mert így nevezték el) örült neki, nyalogatta, még a bajsza is fehér lett. De persze utána se jött haza velünk (nekem szerencsémre, Rita nagy bánatára).
Rita alig akart hazajönni a macska nélkül. Kéne Neki egy háziállat (lehetőleg kutya).


Gábor szülinapja is volt a héten, nagyon készültünk rá mindannyian (gyerekek és én is), de nem sikerült túl jól (a gyerekek sokat veszekedtek, verekedtek, sírtak, én meg kiabáltam Velük).
Lesz még boldogabb szülinapom is - így szólt az ünnepelt:)

Rita kis szőnyegett rakott össze caraWonga-technikával (mamával voltak múlt hétvégén a Herkules-műhelyben).

Egyik délután mama tudott vigyázni a kicsikre, a két naggyal elmentem egy kézműves délutánra az ANK-ba. Kavics-festés volt meghirdetve, de kavics helyett lapos gipszpogácsák voltak, azt lehetett szép akrill festékekkel megrajzolni. A lányok nagyon ügyesek voltak, nem is lettek festékesek, rendesen kimosták az ecsetet két festék között, és szép alkotások születtek a kezük alatt.
Ceruzatartót is készítettek (Bori Gábornak, Rita magának): filc-csíkokat ragasztottak egy vajkrémes tégelyre, majd dekorálták.
A délután legnagyobb vicce, hogy egy anyuka azt mondta, hogy a Rita nagyon hasonlít rám:))) Ilyet még senki nem mondott a 8 év alatt:)))

Szerencsére a hét középső napja munkaszüneti nap volt, amikor is Gábor sem dolgozott.
Temetőket jártunk egész nap, szerencsére egyik sincs túl messze.
Délelőtt Dombóvárra mentünk (Rita nélkül) az én rokonaim sírjaihoz, Péter papa elmondta, hogy milyen rokonság van közöttük (Becker, Kőrösi, Schmieder, Varga).



Hazajöttünk Pécsre ebédelni, majd Ritával kiegészülve 2-re mentünk Harlányba a dédi sírjához. Ott találkoztunk a nagyiékkal és együtt mentünk tovább Siklósra (Marci nagyszülei sírjához) és Máriagyűdre (Ági nagyi rokonságához).
3-kor kezdődött Máriagyűdön a mise, amit a lányok elég rosszul bírtak. A két kicsivel ki is kellett menni.
Szerencsére remek, napsütéses idő volt egész nap.
Az autót Siklóson hagytuk a szerelőnél (gumi-csere), két autóval hoztak minket vissza Pécsre a nagyiék:)

A hétvégén még lesz egy jó kis program: Gyűrű-kúra.
Házaspáros lelkigyakorlat a Máriagyűdi zarándokházban, a nagycsaládosok szervezik, ingyenes, és bár jóban vagyunk Gáborral, azért egy kis szervíz sosem árt egy házasságnak. Két gyereket viszünk (lesz gyerekfelügyelet), a Ritát meg az Ilkát itthon hagyjuk a mamára.
Szombat reggel 9-től vasárnap ebédig tart, remélem Ilka jól fogja bírni a hiányomat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése