2012. május 25., péntek

Drága Bojkám 11 hónapos...

...és még mindig paleo:)
Apja meg is mondta Neki, amikor csokis kekszért kuncsorgott: "Nem lehet, Te paleo vagy!" :)))

Átalussza az éjszakát (jajj, csak el ne kiabáljam!)
Este fél 9-től alszik, reggel 7 körül ébred.

Szopizik még naponta 3-szor, reggel, délután (uzsira) és este. Ha bejönnek a fincsi gyümölcsök, akkor azt fog kapni uzsira, és a cici megmarad reggelre és estére.

Ebéd után már kap vizet, igaz, még fecskendővel (nem tud mit kezdeni a csőrös pohárral).

Hangosan tud sikongatni, de tényleg, dobhártya-szaggatóan. Nem csak akkor, ha baja van, hanem néha csak úgy, kedvtelésből (tetszik Neki a saját hangja).

Délután együtt alszanak a lányok, déltől 2-3-ig.

Fogak száma még mindig 6, úgy látom nem is mozgolódik még a többi:)

Nagyon szereti a banánturmixot (természetesen vízzel készítem), és egyszer kapott már zabkását is reggelire (amikor hajnalban volt a szopi).
Tízórai Neki sincs (Ritának se volt), a reggel fél8-8 körüli szopi után fél12-kor van ebéd, simán kibírja.

A kölesgolyót hol eszi, hol nem, teljesen hangulat függő.

Ügyesen megy egy darabig, ha valaki vezetgeti (nagyszülők lelkesen vezetgetik), de még előnybe részesíti a négykézláb mászást. Mindenhol feláll, kapaszkodva bútorok mellett lépeget. Rita ennyi idősen már ment, de egyáltalán nem bánom, hogy Bojka még nem:)

Sokszor kimászik az előszobába, amit nem szoktam engedni, mert ott nagy a kosz (cipők miatt). De pár napja, amikor rászóltam a kanapén ülve és visszahívtam (közben a mutatóujjammal is hívogatva), megfordult, és mosolyogva visszajött:) Persze ez nem azt jelenti, hogy ezután mindig vissza fog jönni ha hívom, csak megmutatta, hogy érti, amit kérek, és ha van kedve, teljesíti.

A fogmosást is már apa végzi, mert neki engedi, sőt, a száját is nyitja, ha közelít felé az ujjára húzott fogkefével. Nekem nem engedte, és végig bőgött. Sebaj, még egy feladat, amit lepasszoltam apának:)))

Egy kép a 11 hónapos nagylányomról:






1 megjegyzés:

  1. Isten éltesse Borikát! De szalad az idő, mindjárt 1 éves lesz!!!

    VálaszTörlés