2012. február 13., hétfő

Dédunoka-találkozó

Szombaton volt a dédinél a dédunoka-találkozó:) Szakadt a hó, hideg volt, de minket ez nem tántorított el, hogy útra keljünk (autó nélkül, gyalog-busszal).

Reggel fél 9-kor indultunk itthonról. Magamra kötöttem a Bojkát, és lesétáltam Vele a Budai vámhoz, Riti apával ment busszal.
Onnan a 60-as busszal kimentünk Kertvárosba. Úgy volt megbeszélve, hogy az Ede oda jön értünk (a buszmegállóba). Korábban odaértünk, és mivel fagyos szél fújt, telefonáltunk nekik, hogy a Penny parkolóba jöjjön, ott várjuk. Az üzenetet nem kapta meg, mivel otthon felejtette a telefonját.
Végül megtaláltuk egymást, beszálltunk, de nem jutottunk el egészen a dédiékig, mert elakadt a kocsi a hóban. Amíg a fiúk a hólánc felrakásával bíbelődtek, addig én a gyerekekkel besétáltam a házba (térdig érő hó és jeges szél nehezítette utunkat).

Heniék még nem voltak ott, az Ede később hozta át őket.

A dédi se tudott rendesen örülni nekünk, mert azon aggódott, hogy a sógornője (a 91 éves Ica néni) hogyan fog ideérni Pestről (vonattal jött).

Heniéknek is gyalog kellett bejönnie a főúttól, ami miatt Heni pipa volt (féltette a gyerekeket, hogy lebetegszenek).

A gyerekek jól elvoltak, 5 dédunoka egy szobában:))) Zoé még apróka nagyon (3 hónapos), Erik egy igazi óriásbébi, Lizike meg irtó vékony és sápadt:(. Riti aránylag jól viselkedett, Bojka meg mindenkire vigyorgott ezerrel, és sokáig álldogált a fotel mellett, élvezte a forgatagot.

Ede és Laci meghozta Ica nénit az állomásról, majd nemsokkal később Laci elvitt minket haza. Két kocsival mentünk, egyikkel a háztól a főútig (volt rajta hólánc), ott átültünk az Edéék kocsijába, amin nem volt hólánc, mert a városban nem kellett még.
Laci egészen hazáig vitt minket. Még sose beszélgettünk Vele ennyit:)

Bojka bealudt a kocsiban, Gábor fölvitte, levetkőztette, és az ágyába rakva aludt tovább:)

Izgalmas délelőtt volt nagyon:)

Még egy aranyos eset történt a dédinél: Ica néni hozott ajándékot a Lizike 3. szülinapjára, és kérte, hogy menjen oda érte hozzá. Lizike a szoba másik felében lapult, Riti meg odaállt a néni elé, átvette az ajándékot, adott érte 2 puszit, majd odavitte Lizikének az ajándéktasakot:))) Ica néni nem vette észre a személy-cserét, ami nem csoda (ritkán látja a rokonait).

A csomagban Bogyó és Babóca mesekönyv volt, aminek Riti is örült nagyon:) Heni mesélt belőle a két nagylánynak:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése