2012. március 30., péntek

Riti, a gyereksirató

Tegnap is, ma is megsiratott egy-egy kisgyereket a Riti, pedig nem bántotta egyiket se.

Tegnap Luca ijedt meg a Rita puszta látványától, még emlékezett rá, hogy hónapokkal ezelőtt Rita mennyire megszeretgette. Annyira, amit Luca már molesztálásnak tartott. Most csak belépett abba a homokozóba, amibe Ő is játszott (az átlós sarkába), és ez is elég volt ahhoz, hogy kétségbeesett sírással az anyja háta mögé bújjon:(

Ma egy Bendegúz nevű kisfiút sikerült több ízben megsiratnia. Bendegúzt a neve nem kötelezi vagányságra, igazi kis mimóza (pedig két nagy bátyja is van odahaza).
Beni szemezett a Rita motorjával. Anyukája megkérdezte helyette, hogy kipróbálhatja-e a fia a motort. Én válaszoltam a mászókázásba belemerült Rita helyett, hogy persze, nyugodtan próbálja ki.
Rita egy darabig csak nézte, hogy Beni mit óvatoskodik a motorral (még megfogni is alig merte), aztán odament, és a kisfiú derekát megfogta két kézzel "SEÍTEK" felkiáltással. Ekkor tört el Beni mécsese először. A motorra felsegítésről sikerült lebeszélnem, hisz van Beninek anyukája is, majd Ő segít, ha szükséges.
Odébb mentünk, hátha Beni akkor bátrabb lesz.
Így is történt, de amikor Riti odanézett, és azt látta, hogy Beni épp megy a motoron, örömében felkiáltott: "NÉZD ANYA, SIKE(r)Ü(l)T A KISLÁNYNAK!" Helyesbítettem, hogy kisfiú, de Rita már szaladt is felé, hogy megdicsérje. Beni annyira megijedt a feléje szaladó Ritától (gondolom azt hitte, hogy le akarja rángatni a motorjáról), hogy leugrott, elhajította a motort és sírva bújt az anyja háta mögé:(

Az ilyen esetekben én érzem kellemetlenül magam, pedig egyértelmű, hogy nem a Ritával van a gond, aki szereti a világ összes gyerekét, legyen az akármilyen nemű, korú, bőrszínű és vallású:) (tegnap délelőtt egy szép félvér fiúcskát fogott kézen és vezetgetett az orvosi rendelő várójában, délután pedig egy roma fiúcskával homokozott nagy egyetértésben).

Egy ilyen talpraesett, kedves, barátságos, jóságos kislányt nem vettek fel a katolikus oviba. Hát, bánhatják!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése