2013. június 25., kedd

Bojka 2 éves

2 éves lett Bojka is. Rita nagyon örült Neki, azt hitte, hogy akkor már tud beszélni. Hát, ez nem törvényszerű:)

Reggel Rita is csinált Neki ajándékot (pecsételt egy csomót egy szép sárga lapra). A mi ajándékunkkal együtt becsomagoltuk szépen, és a délutáni felköszöntésen Rita adta át.
Bori nagyon örült, hogy Őt ünnepeljük, vigyorgott és tapsolt:) Örült a tortának, az énekünknek, a Rita lapjának és a puzzle-s mesekönyvnek is.

Adatok:
fogak száma: 17
magasság: 89,5 cm
súly: 11,5 kg

Étvágya változó,és az asztalnál olyan, mint az időjárás. Hol csak üres kenyeret eszik, hol csak húst. Amiben állandó, hogy a zöldségek közül semmit nem eszik meg, még a kígyó ubit se, amit Riti kétpofára.
Gyümölcsök közül a banán és az alma mindig jöhet Neki, az epret is ette, de pl. a cseresznyét nem.

Annak mondjuk örülök, hogy a nem paleós kaják közül az elmúlt héten kóstolta és visszautasította a cukorborsót, a krumplit és az epres tejberizst is:)

Ügyesen próbálgatja a szavakat utánunk mondani, és a nagy változás, hogy Ő is elkezdte Terkának hívni a kishugát (eddig ugye AKKA volt).

Az alvása rendeződött, már nem sírva alszik el. Nem derült ki mi volt a baj, de Dombóváron nem sírt, és mióta visszajöttünk Pécsre, már itt se.

Motorozásban nem túl kitartó, inkább leszáll róla és sétál mellettem (az ujját szopva).

Az ujjszopás még mindig gyakori, és nem csak álmos állapotában, hanem szinte egész nap. Még nem zavar, bár többen megszólják az utcán. 

A fogmosás még mindig kész rémálom, ordít és próbál kiszabadulni a kezeink közül. Az elektromos fogkefe se jött be Neki (Rita szereti), így az esti rutin legutálatosabb része marad a Bojka fogainak megtisztogatása.

A napján (június 25-én) meg is köszöntöttük. Nutellás paleós tortát sütöttem és kirakós könyvet kapott ajándékba tőlünk, Ritától meg egy tele-pecsételt lapot:)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése