2014. január 5., vasárnap

Terka 10 hónapos

Hihetetlen gyorsan megy az idő, és Terka már nagy és okos baba.

Van 5 foga, egyre jobban érdeklődik az ételek iránt. A múlt héten kóstolta a kolbászt, a kígyóuborkát, a paleós kenyeremet és a paleós mákos csigám tésztáját is.

Azért még mindig az anyatej a fő tápláléka, csak ebédre kap valami pépeset (répa, sütőtök, brokkoli, cukkini, cékla, időnként husival), és vacsira banánt (kettőt lepépesítek, és általában mindet meg is eszi).

Az éjjelek változóak. Van, hogy este 8-tól reggel 6-ig alszik egy ébredéssel és szopival, de olyan is van, hogy 2-3 óránként ébred és cicizik egész éjjel.

De egy biztos és állandó: délután én is alszok a gyerekekkel, így nem esek kétségbe, hogy ha a hajnali 4-es szopi után nem alszik már vissza és szórakoztatnom kell.

Ha nem egy szobába aludna mindhárom gyerek, akkor le tudnám szoktatni az éjszakai cicizésről, ahogy a többiekkel is tettem ennyi idős korukban, de nem kockáztatom meg, hogy felébressze a tesóit, így a biztos visszaalvás reményében megszoptatom. Így a legkényelmesebb mindenkinek.

Ügyesedik a mozgása is, szőnyegen már mászik rendesen, bár igen lassan. Ha siet, akkor hasra vágódik és kúszik.
Kapaszkodva feláll, sokáig ácsorog, majd vagy sikerül leülnie, vagy kicsúsznak a lábai alóla, vagy eldől, mint egy zsák.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése