2012. január 25., szerda

Bojka 7 hónapos

Hihetetlen, hogy elrepült az idő! Kisebbik lánykám is már 7 hónapos!

Van már egy szem foga (vagyis még csak a csúcsa tört át), alul a bal oldali középső.

Ügyesen és gyorsan kúszik, de már a mászást is próbálgatja, csak az még nagyon fárasztó lehet, de pár nap, és tuti elkezd négykézláb közlekedni:)

7 kiló fölött van valamennyivel, nem tudom pontosan, 3 hete mérték, akkor volt 7020 g és 68,5 cm.

Sokat gagyog, szinte mindig. Ha jó kedve van, ha rossz. Nagyon aranyosan panaszkodik, amikor este már nagyon éhes vagy álmos, és még öltöztetem.

Az etetése még mindig elég nehézkes, és hosszadalmas. Egy kanál pépet beadok a szájába, annak felét visszaköpi, azt össze kell kanalazni az álláról, és még egyszer a szájába rakni. De majd csak belejön hamarosan:)
Nappal kétszer kap már pépet, általában Sinlac-ot valamilyen gyümölccsel keverve, vagy sima gyümölcsös bébiételt. Mivel nincs friss barack, ezért az üveges bébidesszertek a nyerők. Almát hiába pépesítek Neki, magában nem eszi meg. Sőt, a tél elején megpárolt és leturmixolt sütőtök se kell neki, pedig finom édes, és az állaga is tisztára olyan, mint a bolti kajáké. A répa se jön be neki, pedig abból is sikerült nagyon finom édeset találni.
A bolti alma-őszi a kedvence, de már megeszi a sütőtök-almát és sütőtök-alma-körtét is.
Kaják után szinte mindig kap cicit is, így a vízzel még nem sokkoltam:)
Éjjel is kel még szopizni általában 2-szer, van hogy csak egyszer, és időnként 2-nél többször.

A nappali alvásában nem nagyon van rendszer, mert Rita napirendjéhez kell szegénykének igazodnia. Ha játszóházba vagy játszótérre megyünk, akkor rajtam alszik egy-egy rövidet, ha itthon vagyunk, akkor alszik az ágyában akár 1,5 órát is.
Délután a 2 óra fix, csak az változó, hogy mikor van az a 2 óra, amikor szundít (12-14, 13-15, 14-16).
Az ujjszopás is megmaradt, még mindig nagyon tetszik! Ha fáradt, evés után és elalváshoz kell a bal hüvelykujja:)

Annak nagyon örülök, hogy végre megint közös szobában van a két gyerek, és eddig jól működik:)

A bal szeme még mindig kicsit sötétebb, de annyira nem észrevehető, még senki nem jegyezte meg.

Ébrenléti idejében jól elvan a nappaliban a szőnyegen, felfedezi a "világot", minden tárgyat megvizsgál a szemével, a kezével, a szájával is:) Néha beszorul a kanapé vagy a dohányzóasztal alá, akkor nyivákol, hogy szabadítsuk ki.

Ha bekakilt, jön hozzám (ha a konyhában vagyok, akkor a konyharácshoz, ha a gépnél, akkor a forgószék lábához), és addig siránkozik, amíg fel nem veszem, meg nem szagolom a popsiját, és rá nem jövök a teendőre (pelenkacsere) :) Nem szeret kakis pelussal létezni, legyen az a kaki akár milyen aprócska. És mivel még nem eszik túl sok mindent, szinte szagtalan. Csak úgy veszem észre, ha "szól":)

Dombóvárra nem vittem a gyógyszertári popsikrémét, és egy Libero márkájút használtam. Hát, egy hét alatt annyira csúnya piros és érdes lett a feneke a nyílás körül, és a puncija két oldala, ahol a combhajlata van, hogy alig vártam, hogy végre megint a gyógyszertári krémet használhassam rá. És láss csodát! Azzal pár nap alatt teljesen rendbe jött:)))

A kezeivel nagyon ügyes. Ha tartom a kezemben, mindig megvizsgálja a kis ujjacskáival a fülbevalómat. Papa kezén is odanyúlt a véraláfutásához egyből, jól koordinálja már a kezeit.

A kisautók és vonatok kerekeit szereti pörgetni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése